Sony DSC RX 0 II

Sony Cybershot DSC-RX0 II compact camera kit

De Sony Cybershot DSC-RX0 II is ’s werelds kleinste en lichtste compact camera. Het succes en de kwaliteit van de originele RX0 wordt met de Mark II doorgezet: water- en stofdicht, schok- en drukbestendig en nu ook met 4K video en een kantelbaar display. Kortom, de ideale camera voor vloggers en avontuurlijke content creators.

De belangrijkste kenmerken van de Sony RX0 II

 • 1 inch 15.3 megapixel beeldsensor
 • Zeiss Tessar T* 24mm f/4.0 groothoeklens
 • 4K video met beeldstabilisatie
 • Water- en stofdicht, schok- en drukbestendig
 • 180 graden kantelbaar scherm
 • continu-opnames tot 16fps

Robuust ontwerp

De aluminium RX0 II weerstaat de elementen en ongelukjes uitstekend. De robuuste behuizing is stofdicht en waterdicht tot 10 meter en kan een druk aan van 200 kilogram. Daarbij is de body heerlijk licht en compact, perfect om mee te nemen op pad.

Haarscherpe beelden

De 1 inch Exmor RS CMOS-sensor heeft een resolutie van 15.3 megapixels. Samen met de BIONZ X beeldprocessor is de krachtige Sony RX0 II in staat om haarscherpe foto’s te produceren met een groot dynamisch bereik, weinig ruis en prachtige natuurlijke kleuren.

Zeiss Tessar T* 24mm f/4.0 lens

De Sony RX0 II is uitgerust met een hoogstaande Zeiss 24mm groothoeklens. Deze lens zorgt voor mooie contrasten, hoge scherpte en minder vervorming in je beelden. Adembenemende architectuur of een sprekend portret, met de Zeiss Tessar T* heb je altijd een goed resultaat.

4K video

Nieuw in de RX0 II is de toevoeging van 4K video met volledige pixeluitlezing. Met 30fps neem je de helderste beelden en actieshots op. Maak sfeervolle timelapsefilms met de nieuwe intervalopnamefunctie of leg een scène in superslowmotion vast met een framesnelheid van 960fps. Met S-Log 2 stel je de video parameters naar wens in om de sfeer van je beelden te bepalen.

Hoge kwaliteit audio

Je verrijkt je video’s met de toevoeging van hoge kwaliteit audio. De Sony RX0 II heeft hiervoor een 3.5mm stereo microfoonaansluiting. Koppel een externe microfoon aan je camera en je kunt zowel met je oren als ogen genieten van je shots.

Razendsnelle camera

De Sony RX0 II maakt het zeer eenvoudig om korte actiemomenten vast te leggen. Met een continu-opnamesnelheid van maar liefst 16fps mis je werkelijk niets. Daarbij heb je de beschikking over een razendsnelle elektronische sluiter die sluitertijden behaalt tot 1/32000s.

Kantelbaar display

Het LCD beeldscherm van de Sony camera is compact, maar heel intuïtief in het gebruik. Kantel het scherm 180° omhoog voor een snelle selfie of om te vloggen. Het display kantel je 90° omlaag voor opnamen vanuit vogelperspectief. Met behulp van de knoppen om het scherm heen is de RX0 II makkelijk te bedienen.


Creatieve mogelijkheden

De RX0 II heeft talloze opties om je foto’s te verfraaien. De Soft Skin-modus vermindert rimpels en doffe plekken op de huid bij portretfoto’s. Met de Eye AF-functie stelt de camera automatisch scherp op de ogen van je onderwerp. Verbeterde elektronische beeldstabilisatie op video zorgt voor nóg scherpere beelden.

Gebruik je camera als webcam

Met de vernieuwde Imaging Edge software gebruik je deze camera nu ook als webcam en livestreamapparaat. Na het installeren van de Imaging Edge Webcam app sluit je de camera met een USB-kabel aan op je laptop. Ga bij het menu van je camera naar netwerkinstellingen en zet bij USB-aansluiting de optie PC Remote in. Start de Imaging Edge Webcam software op om de camera met je laptop te verbinden. Je kunt daarna met jouw geprefereerde online video communicatie software meteen streamen.

Kenmerken van de Sony Cybershot DSC-RX0 II

 • BIONZ X beeldprocessor
 • Stereo audio-aansluiting
 • Sluitertijden tot 1/32000s
 • Autofocus met 25 AF-punten
 • Eye AF
 • S-Log 2
 • Timelapse en slow motion modus