Sony RX 1 M1

De Sony Cybershot DSC-RX1 is een compactcamera met specificaties die niet onderdoen voor die van een professionele spiegelreflexcamera. De DSC-RX1 is uitgerust met een 42 megapixel fullframe sensor en een supersnelle BIONZ X beeldprocessor, waarmee je in staat bent elk beelddetail vast te leggen. De Carl Zeiss Sonnar T 35mm f/2.0 objectief is een prachtig lichtsterk objectief, die speciaal is afgesteld op de sensor. Hiermee wordt de hoogst haalbare kwaliteit gegarandeerd, in een zeer compacte body. Daarnaast is dit de eerste camera ter wereld met een optische variable low-pass filter.

Hogere AF-snelheid, precisie en dekking

Het Fast Hybrid AF-systeem maakt gebruik van 399 fase-detectie AF-punten waardoor de camera snel op een onderwerp kan scherpstellen en kan volgen. Je maakt dus nog betere en scherpere foto’s bij elke gelegenheid zonder ook maar iets te hoeven missen. Maak gebruik van de AF-C-scherpstelmodus om continu te fotograferen met maximaal 5 beelden per seconde. In combinatie met autofocustracking biedt dit de zekerheid dat je ook snel bewegende onderwerpen vast kunt leggen. De DSC-RX1 heeft, door de combinatie van de zeer gevoelige sensor en beeldprocessor, een zeer groot ISO-bereik van maar liefst 50 tot 102.400.


Variabel Optical Low Pass Filter

Sony heeft de Cybershot DSC-RX1 uitgerust met een variabel Optical Low Pass Filter (OLPF). Dit is een geweldige feature die je in staat stelt om, al naar gelang de omstandigheden, ervoor te kiezen om het OLPF in – of uit te schakelen. Waarom is dit zo geweldig? Een OLPF heeft als doel om moira en valse kleuren te elimineren, maar heeft tegelijkertijd een negatief effect op de scherpte. Aangezien moira en valse kleuren niet in elke situatie voorkeuren, denk bijvoorbeeld aan natuur- of landschapfotografie, wil je niet altijd de scherpte verliezen.

Je kunt kiezen uit drie instellingen voor het effect van het optisch variabel Low Pass-filter:

 • Uit – om de beeldresolutie prioriteit te geven
 • Hoog – voor vermindering van vervorming en kleurartefacten
 • Standaard – voor een balans tussen deze voorkeuren

Elke instelling maakt op unieke wijze optimaal gebruik van de resolutie van 42,4 megapixels van de beeldsensor voor de ultieme beeldkwaliteit die voldoet aan opnamevoorkeur en -situatie. Zie onderstaande video voor een uitleg over de werking.

Carl Zeiss Sonnar T 35mm F/2.0

Het speciaal voor deze camera ontwikkelde Carl Zeiss Sonnar T* 35 mm F/2.0 objectief draagt zorg voor een optimale scherpte over het gehele beeldvlak. Het objectief heeft ook een speciale macro shift ring voor scherpstelling vanaf 14cm voor de frontlens en negen afgeronde lamellen staan garant voor een fraaie achtergrondonscherpte (bokeh). Objectief en beeldsensor zijn dusdanig ten opzichte van elkaar gepositioneerd om het maximale rendement te halen uit de aanwezige pixels. Met 35 mm heeft deze schitterende Carl Zeiss lens een klassieke groothoekbrandpuntsafstand die zeer geschikt is voor onder andere straatfotografie en reportagewerk, een uitstekende combinatie voor een onopvallende camera. De lens biedt een maximaal diafragma van F/2.0 voor het maken van foto’s met een kleine scherptediepte en gemakkelijker werken bij weinig licht. De RX1 bezit verder een in het objectief ingebouwde sluiter waardoor de body zo compact kon blijven.


Tal van handig functies

De Sony Cybershot DSC-RX1 biedt nog tal van andere functies, zoals Bright Monitoring, Eye AF, ondersteuning voor 4:3 en 1:1 aspect ratio’s en ISO auto minimale sluitertijd. Full HD-video wordt opgeslagen in het XAVC S formaat met een bitrate tot 50Mbps en een framerate tot 60 beelden per seconde, HD 720p video-opnames worden met maximaal 120 beelden per seconde opgenomen. Hierdoor kun je tevens uitstekende slow-motion video’s maken. De DSC-RX1 heeft een 3.5mm jack voor gebruik van externe microfoons en audio-apparaten. Daarnaast is de camera voorzien van wifi-connectiviteit met NFC voor het koppelen van een smartphone of tablet. Hierdoor kun je de camera op afstand bedienen en foto’s en video’s overzetten. Daarnaast wordt de RX1R II ondersteund door de Sony PlayMemories app voor het toevoegen van geavanceerde functies en foto- en videobewerking en beheer.

Kenmerken
 • 42 megapixel fullframe 35mm Exmor R BSI CMOS-sensor
 • Supersnelle BIONZ X beeldprocessor
 • Variabel optisch low-pass-filter
 • Zeer lichtsterk Carl Zeiss Sonnar T* 35mm objectief
 • Full HD 1080p60 video en XAVC S formaat
 • 399 fase-detectie scherpstelpunten
 • Maximaal ISO-bereik van 102.400
 • 14 bit RAW-formaat zonder compressie
 • Ingebouwde wifi- en NFC-connectiviteit
 • Hotshoe-aansluiting voor fotografische accessoires
 • Snelle burstopnames van vijf beelden per seconde