Gereedschap

SonyCamera

Een mens moet een hobby hebben en dat geldt natuurlijk ook voor mij. Al op jonge leeftijd had ik een fototoestelletje, een Agfa. Plaatjes schieten en dan naar de plaatselijke fotohandel om de film te laten ontwikkelen en afdrukken. Altijd spannend of het was gelukt.

 

Je wordt wat ouder en hebt behoefte aan meer mogelijkheden en dus moest er een nieuwe camera komen. Een Zenith E, een Russische spiegelreflex camera met veel gewicht en mechanisch geklapper. Het toestel deed het trouwens altijd en ik heb er menig filmpje mee volgeschoten. Zwart-wit fotografie behoorde tot de normaalste zaken van de wereld, net als zelf ontwikkelen en afdrukken.

Het was wat behelpen om het filmpje in tankje te friemelen en te ontwikkelen maar het maakte wel dat je niet meer het huis uit hoefde en mislukte foto’s moest afrekenen. Natuurlijk ook veel kleurenfoto’s gemaakt en af laten drukken door een bedrijf maar dan weinig invloed op kwaliteit. Ook nog overgestapt naar een Minolta analoog. Fijne camera om mee te fotograferen en gelukkig niet zo luidruchtig.

Bij de intrede van de digitale fotografie natuurlijk de overstap gemaakt en ook vrij snel. De Sony Mavica waar een 3.5 floppy disc in ging om de foto’s op vast te leggen. De camera is nog steeds binnen de familie in gebruik.

Nu doen we het met de Sony RX10 III, de Sony Alpha 6000 en de Sony Cybershot RX100 III.

SONY_A6500_08           Schermafbeelding 2018-09-25 om 10.59.55